De vergoedingen voor 2021 zijn bekend! Verschillende wijzigingen in pakketten, waaronder CZ!
Sinds een aantal weken hebben de zorgverzekeraars hun vergoedingen voor 2021 bekend gemaakt. Dit betekent ook de bekendmaking van de vergoedingen voor podotherapie. Wij hebben het overzicht van alle verzekeraars bekeken en zagen dat er bij verschillende verzekeraars een aantal (grote) veranderingen zijn ten opzichte van de vergoedingen in 2020. Eén van de grootste veranderingen zien wij bij de CZ, hierover later meer. Ook zijn een groot gedeelte van de vergoedingen gelijk gebleven, waaronder de vergoedingen van het VGZ.
Wil je weten wat er precies in je aanvullend pakket is veranderd? Raadpleeg dan je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar.
Vergoedingenoverzicht Podotherapie
Op Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2020 – NVvP is een overzicht te vinden wat speciaal op de podotherapeutische vergoedingen is gericht. Zoals elk jaar valt de vergoedingen voor podotherapie binnen het aanvullende pakket. Binnen de meeste verzekeringen wordt podotherapie ruimschoots vergoed en is er ook geen verwijzing van de huisarts nodig. Het eigen risico is bij een podotherapeut niet van toepassing.
Wijzigingen in vergoedingen
Sommige verzekeraars maken onderscheid tussen behandelingen en steunzolen, hier zijn dan aparte vergoedingspotjes voor. Andere verzekeraars hebben een maximale vergoeding of een bepaald percentage dat wordt vergoed.
Hieronder zie je een overzicht van de grootste wijzigingen van de zorgverzekeraars. Niet alle wijzigingen worden hieronder benoemd! Kijk voor een totaal overzicht op Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2020 – NVvP.
- CZ; Bij de ‘basis’ aanvullende verzekering valt de vergoeding helaas volledig weg. Bij de overige pakketten blijven de vergoedingen ongewijzigd.
- CZdirect; In het aanvullend 5 pakket is in 2021 geen vergoeding meer voor de podotherapie.
- IZA; De vergoedingen voor de behandelingen gaan bij pakket 1,2 en 3 omlaag, de vergoeding voor de steunzolen blijven bij deze pakketten ongewijzigd. De vergoeding bij het classis comfort pakket wordt bij zowel de behandelingen als de steunzolen ruimer.
- ONVZ; Er is geen podotherapeutische vergoeding meer bij het Benfit pakket. De overige pakketten zijn iets gewijzigd. Voorheen werd podotherapie 100% vergoed, nu is er een concreet bedrag vastgesteld voor de podotherapeutische zorg.
- Zekur; Er wordt minder vergoed bij het extra Zekur pakket t.o.v. 2020.
- VvAA; De vergoeding voor het start en plus pakket vallen weg. Ook is er net als bij het ONVZ aan de overige pakketten een maximum bedrag vastgesteld.
Meer informatie over vergoeding podotherapie
Wil je na deze blog toch nog meer weten over de vergoedingen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of controleer de nieuwe polisvoorwaarden. Wij kunnen uw vragen in de meeste gevallen ook beantwoorden.