Praktijk informatie - Podotherapie Bakel Venray

Posttraumatische dystrofie kan ontstaan na een letsel of een operatie aan een ledemaat, bijvoorbeeld armen of benen. Het hoeft niet per se een ernstig letsel te zijn om een ernstige vorm van PD te krijgen. Het kan soms al bij een klein letsel ontstaan, zoals bij een kneuzing van een pols. Er kan soms ernstige invaliditeit ontstaat door PD. Het is een aandoening die erg moeilijk te behandelen is.

Ongeveer 8000 mensen krijgen jaarlijks hiermee te maken. In uitzonderingen ontstaat PD spontaan. In de meeste gevallen geneest PD binnen korte tijd. Er zijn alleen mensen die te maken houden met restklachten.

Het komt bij alle leeftijden voor, maar wel het meeste tussen de leeftijd van 45 en 60 jaar. Ook meer bij vrouwen dan bij mannen.

Inlegzolen op maat - Podotherapie Bakel Venray

In het lichaam zitten ligamenten (banden) die botstukken en gewrichten met elkaar verbinden. Bij sommige mensen zijn deze banden te slap of te lang waardoor de stabiliteit van het lichaam verminderd. De laxiteit van de banden en dus de ruimere bewegingsuitslag is over het algemeen aangeboren. Maar ouderdom en hormonen kunnen ook een rol spelen bij dit verschijnsel.

Bij een zwangerschap kunnen als gevolg van de veranderde hormoon huishouding de banden verslappen, met als gevolg dat de voet uitzakt en daardoor breder wordt.

Steunzool - Podotherapie Bakel Venray

Er zijn heel veel vormen van reuma. Een daarvan is de categorie, weke delen reuma. Fibromyalgie valt onder deze categorie. Dit komt erg veel voor. Hierbij zijn er geen tekenen van ontstekingen, maar zijn de pezen, bindweefsel en spieren bij de aanhechtingen rondom het gewricht aangedaan. Er is hierbij geen sprake van vergroeiingen van gewrichten.

Ga naar de inhoud